Naročanje - Mazej Poredoš Barbara, dr.med.spec.

Prijava uspešna, podrobnosti in možnost odjave najdete v vašem elektronskem predalu.

Obvestila

OBVESTILO ZA UPORABNIKE STORITEV ZD LJUBLJANA V TRENUTNI EPIDEMIOLOŠKI SITUACIJI

Spoštovani!

Zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom med prebivalstvom je VSTOP v ZD Ljubljana OMEJEN in poteka IZKLJUČNO PREKO TRIAŽNEGA MESTA.

Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov ogrožajo svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

Pregled v ambulanti je možen IZKLJUČNO na podlagi predhodnega telefonskega ali elektronskega dogovora. V vseh dejavnostih se izvajajo le nujne zdravstvene storitve.

Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža, ipd.), se izvaja na daljavo (telefon 01/2004 527 ali 515 ali 508; še bolj priporočljivo po e-pošti: narocanje.barbara.mazej-poredos@zd-lj.si). V elektronskem sporočilu navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

ČE NAS PO VEČKRATNEM KLICANJU NE DOBITE, POKLIČITE 01/2004 508.

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za paciente neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vse dobre želje v tem času.
Ostanite/ostanimo zdravi!

POMEMBNO - KORONAVIRUS!
Če imate ali ste v zadnjih 14 dneh:
- imeli vročino ≥ 38°C,
- znake akutne okužbe dihal (smrkanje, kašljanje),
- v 14 dneh pred začetkom bolezni potovali ali bivali v tujini,
- bili v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom, PROSIMO, DA OSTANETE DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljnja navodila.


V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112; v primeru dvoma se lahko pred pregledom posvetujete z ambulantno medicinsko sestro.

Prosimo za sodelovanje ter upoštevanje navodil in ukrepov vseh pristojnih služb glede ukrepanja v zvezi z novih koronavirusom. Hvala!

TELEFONSKA ŠTEVILKA za informacije glede okužbe z novim KORONAVIRUSOM za uporabnike ZD Ljubljana je 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan. Strokovnjak na NIJZ je na voljo vsak dan med 9. in 17. uro na telefonski številki 031 646 617 ali 031 619 119. Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.
Več informacijo na: https://www.nijz.si/

URNIK - povezava: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_zdravniki&SIFRAD=20015&strm_zdr=5650&view=zdravnik&Itemid=823

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za STRPNOST, RAZUMEVANJE in tudi RACIONALNOST pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen SAMO NA PODLAGI PREDHODNEGA NAROČANJA in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.
Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.


NAROČANJE ZDRAVSTVENIH FORMULARJEV:
1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti VSAJ TEDEN DNI pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno.
NOVO: od 8. 5. 2020 lahko napotni zdravnik specialist enkrat ali večkrat sam podaljša veljavnost napotnice izbranega osebnega zdravnika.
Napotnice za prve preglede pri specialistu izda vaš osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Bolniški stalež
Če ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, o tem obvestite vašega osebnega zdravnika NAJKASNEJE V TREH DNEH (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Cepljenje proti gripi, pnevmokoku, klopnemu meningoencefalitisu
Cepljenje je možno po predhodnem naročilu.

zaseden Termin prost Termin kamor se lahko naročite ostalo vaš rezerviran Termin (rezervirane Termine lahko natisnete)
Prijava
za zaposlene