Naročanje - Mazej Poredoš Barbara, dr.med.spec.

Prijava uspešna, podrobnosti in možnost odjave najdete v vašem elektronskem predalu.

Obvestila

OBVESTILO ZA UPORABNIKE STORITEV ZD LJUBLJANA V TRENUTNI EPIDEMIOLOŠKI SITUACIJI

Spoštovani!

Zaradi razporejanja na druga delovišča je urnik naše ambulante od 23. do 29. 3. 2020 spremenjen:
- ponedeljek in petek popoldne;
- torek, sreda in četrtek dopoldne (telefon: 01/2004 515, dodatna telefonska številka 01/2004 508).
Spletno naročanje NI možno.

ČE NAS PO VEČKRATNEM KLICANJU NE DOBITE, POKLIČITE 01/2004 508.

Zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom med prebivalstvom je VSTOP v ZD Ljubljana OMEJEN in poteka IZKLJUČNO PREKO TRIAŽNEGA MESTA.

Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov ogrožajo svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

Pregled v ambulanti je možen IZKLJUČNO na podlagi predhodnega telefonskega ali elektronskega dogovora. V vseh dejavnostih se izvajajo le nujne zdravstvene storitve.

Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronične terapije, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke, urejanje bolniškega staleža, ipd.), se izvaja na daljavo (telefon 01/2004 527; še bolj priporočljivo po e-pošti: narocanje.barbara.mazej-poredos@zd-lj.si). V elektronskem sporočilu navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

Zavedamo se, da so navedeni ukrepi in trenutna organizacija dela za paciente neprijetni, vendar so nujno potrebni v trenutnih epidemioloških razmerah.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vse dobre želje v tem času.
Ostanite/ostanimo zdravi!

POMEMBNO - KORONAVIRUS!
Če imate ali ste v zadnjih 14 dneh:
- imeli vročino ≥ 38°C
- IN znake akutne okužbe dihal (smrkanje, kašljanje)
- IN ste v 14 dneh pred začetkom bolezni potovali ali bivali v tujini
- ALI ste bili v tesnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z novim koronavirusom, PROSIMO, DA OSTANETE DOMA in POKLIČETE PO TELEFONU izbranega ali nadomestnega zdravnika, da boste prejeli nadaljnja navodila.
V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112; v primeru dvoma se lahko pred pregledom posvetujete z ambulantno medicinsko sestro.

Prosimo za sodelovanje ter upoštevanje navodil in ukrepov vseh pristojnih služb glede ukrepanja v zvezi z novih koronavirusom.

TELEFONSKA ŠTEVILKA za informacije glede okužbe z novim KORONAVIRUSOM za uporabnike ZD Ljubljana je 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan. Strokovnjak na NIJZ je na voljo vsak dan med 9. in 17. uro na telefonski številki 031 646 617 ali 031 619 119. Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.
Več informacijo na: https://www.nijz.si/

V primeru življenjske ogroženosti se oglasite v ambulanti ali pri dežurnem zdravniku oziroma pokličite 112; v primeru dvoma pa se pred pregledom lahko posvetujete z medicinsko sestro.

URNIK - povezava: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_zdravniki&SIFRAD=20015&strm_zdr=5650&view=zdravnik&Itemid=823


NAROČANJE ZDRAVSTVENIH FORMULARJEV:
1. Recepti za stalna zdravila
Recepte za stalna zdravila je potrebno naročiti VSAJ TEDEN DNI pred iztekom (osebno, po telefonu, elektronski pošti). Pripravljeni bodo najkasneje v treh delovnih dneh v elektronski obliki. Pred iztekom t. i. letnih receptov je potreben pregled pri zdravniku, za kar se predhodno naročite. Za vse spremembe zdravljenja, ki jih je svetoval drug specialist, je potrebno izvide posredovati osebnemu zdravniku.

2. Medicinsko-tehnični pripomočki
Za predpis medicinsko-tehničnih pripomočkov potrebujemo zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe.

3. Napotnice
Vljudno prosimo, da napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in osebnemu zdravniku posredujete izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno.
Napotnice za prve preglede pri specialistu izda vaš osebni zdravnik po pregledu in lastni presoji.

4. Bolniški stalež
Če ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, o tem obvestite vašega osebnega zdravnika in se oglasite na pregled NAJKASNEJE V TREH DNEH (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS).

5. Cepljenje proti gripi, pnevmokoku, klopnemu meningoencefalitisu
Cepljenje je možno po predhodnem naročilu.

zaseden Termin prost Termin kamor se lahko naročite ostalo vaš rezerviran Termin (rezervirane Termine lahko natisnete)
Prijava
za zaposlene